Praktijkinformatie

Bij Dokterspraktijk Clinge willen we graag:

… dat iedereen voldoende tijd krijgt, en ook op tijd geholpen wordt. Geef het daarom vooraf aan de assistente aan, als u meerdere dingen wil bespreken op uw spreekuurafspraak. Er kan dan extra tijd voor u ingepland worden. Kom ook niet ‘even mee’ met iemand anders, maar geef het bij het maken van de afspraak aan als u beiden een vraag hebt. Dit geeft u voldoende tijd om uw klachten te bespreken, en patiënten na u hoeven niet onnodig te wachten.

… dat iedereen op het spreekuur terecht kan. Zeg daarom uw afspraak op tijd af, als u niet meer kan komen. Als u niet verschijnt op uw afspraak, houdt u  spreekuurtijd bezet, waarin andere mensen geholpen hadden kunnen worden.

… dat u snel geholpen kan worden door de assistente: bel daarom even vooraf of u terecht kan, of kom tussen 8:30 en 11:00 uur even langs de balie om een afspraak te maken voor bijv. het uitspuiten van oren. Dit voorkomt teleurstellingen, wanneer de assistente al bezig is met andere werkzaamheden.

… dat iedereen op de juiste plek geholpen kan worden. Dit betekent soms dat de assistente vraagt, of u toch naar het spreekuur kan komen, in plaats van dat de dokter bij u thuis komt. Op de praktijk hebben we alles bij de hand, op de visite ronde sommige dingen niet.

… dat iedereen te horen krijgt of de uitslagen goed waren of niet. Belt u daarom zelf even naar de praktijk, wanneer u een onderzoek via de huisarts of praktijkondersteuner hebt laten doen (zoals bloed prikken of een foto maken, u kunt na 3 werkdagen hiervoor bellen).

… dat niemand te lang hoeft te wachten aan de telefoon. Belt u daarom niet voor herhaalrecepten voor 9 uur ’s ochtends. De telefoonlijnen zijn dan vaak al bezet door de mensen die een afspraak voor het spreekuur willen maken. Of informeer bij uw apotheek naar de herhaalservice voor uw medicijnen.

… dat niemand te lang hoeft te wachten op een afspraak. Belt u daarom niet
’s middags voor een visite of een spreekuurafspraak voor dezelfde dag (tenzij het een spoedgeval betreft natuurlijk).  

… dat u niet onnodig lang op uw antwoorden hoeft te wachten. Bel daarom niet op vrijdagmiddag voor niet-spoedeisende uitslagen, want de kans bestaat dat u tot maandag op uw antwoord moet wachten. Geef het ook op tijd aan
(= minimaal 6 weken voor de reis) als u reizigersadvies nodig hebt: sommige vaccinaties moeten ruim vóór de reis al gegeven worden. Wij kunnen deze vaccinatieschema’s niet aanpassen, en de vaccinaties moeten besteld worden. Vraag ook herhaalmedicatie op tijd aan (1 week van te voren), toch zeker voor uw vakantie. Uw eigen gezondheid is hierbij gebaat.

… dat iedereen met respect en gelijkwaardig behandeld wordt. Wij tolereren dan ook geen agressie of intimidatie, in welke vorm dan ook.

nieuws

BVO darmkanker - 22-03-2018
praktijkinformatie - 28-09-2018